Скорочення витрат сировини у виробництві кришок для пляшок

ПрАТ «ЛАКМА» – виробник тари з пластику; підприємство засноване у 1992 році. Основною продукцією компанії є гвинтові кришки, носики для пакетів дой-пак та кліп-кришки. На підприємстві працює понад 90 осіб, а річний обсяг виробництва складає 700 млн. кришок. Компанія є постачальником для більш, ніж 60 компаній-виробників пива, газованих/негазованих мінеральних вод та газованих напоїв.

Компанія «ЛАКМА» придбала дві високоефективні 48-слотні литтєві форми з терморегуляторами для виробництва гвинтових кришок для ПЕТ-пляшок. Понад 71% інвестицій у розмірі 1,06 млн. євро було профінансовано за рахунок Програми Кредитна лінія EU4Business-ЄБРР в Україні.

Метою інвестиції було зменшення витрат матеріалів і відходів на одиницю продукції при виробництві пластикових кришок для пластикових пляшок з різьбовою горловиною. Окрім того, нове обладнання – більш енергоефективне, ніж існуюче. Це збільшить виробничу потужність на 22%, а також зменшить споживання поліетилену, який використовується у виробничому процесі, приблизно на 32-34%.

Після успішної верифікації проекту компанія отримала 15% від вартості кредиту в якості заохочувального ґранту, профінансованого в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business. Верифікація проектів проводилася відповідно до спеціальних правил COVID-19, встановлених ЄС, які гарантують, що інвестиційні проекти можуть бути перевірені, незважаючи на обмеження COVID, а інвестори можуть отримати свою дотацію. Своєчасна верифікація та виплата ґрантів важливі для всіх компаній, але особливо для тих, які постачають продукцію місцевого виробництва в інші переробні галузі, та сприяють зайнятості в країні.

Завдяки інвестиціям компанія нині відповідає широкому спектру європейських стандартів, включаючи:

    • Директива 2006/42/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 17 травня 2006 р. про машини і механізми машинобудування та внесення змін до Директиви 95/16/ЄС (виправлена)
Розмір кредиту€ 757,244
Сума ґранту€ 113,586
Відповідні Директиви ЄСmetРегламент про машинобудування, про відходи, про здоров’я та безпеку працівників
Invested inДві високоефективні 48-слотові литтєві форми з регулятором температури для виготовлення гвинтових кришок
Cookie Consent with Real Cookie Banner