ЄБРР та ЄС підтримують компанію “ОТП Лізинг” в Україні – прес-реліз ЄБРР

12 вересня 2018 р.

  • Чотирирічний кредит ЄБРР на суму 324 млн грн. (еквівалент 10 млн євро) компанії “ОТП Лізинг”
  • Довгострокове кредитування у національній валюті для підтримки українських МСП
  • Проект має грантовий компонент на суму 1 млн євро в рамках ініціативи EU4Business

ЄБРР надає кредит у національній валюті на суму до 324 млн грн (еквівалент 10 млн євро) компанії “ОТП Лізинг” в Україні для надання довгострокового лізингового фінансування малим та середнім підприємствам (МСП) по всій країні.

МСП можуть також скористатися грантовим фінансуванням на суму до 1 млн євро, яке надається у рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business, що допоможе малому бізнесу залучати інвестиції та користуватися перевагами Глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі (DCFTA) між Україною та ЄС. Приєднуючись до програми ЄБРР, компанія “ОТП Лізинг” та її клієнти матимуть можливість також скористатися порадами фахівців у вигляді тренінгів та підтримки, яку надаватимуть консультанти.

Гранти надаватимуться МСП, які відповідають критеріям, у вигляді  інвестиційної премії з метою зменшення вартості їхніх капітальних витрат на модернізацію технології та виробничих процесів у відповідності до стандартів та нормативних документів ЄС.

“ОТП Лізинг”, компанія з обмеженою відповідальністю, яка зареєстрована в Україні і власником якої є OTP Bank PLC (Угорщина), вже більше десяти років є визнаним учасником ринку в Україні. Новий кредит ЄБРР дозволить компанії “ОТП Лізинг” подовжити термін лізингових угод, які вона пропонує, і надавати кошти у національній валюті. У лізингової компанії з’явиться можливість диверсифікувати свою клієнтську базу,  зокрема шляхом залучення підприємств малого бізнесу. Використання національної валюти захистить місцевих позичальників від курсових ризиків.

EU4Business – це ініціатива ЄС, яка надає підтримку приватному сектору в країнах Східного партнерства, зокрема в Україні. Вона спрямована на покращення бізнес-клімату, пропонуючи малим і середнім підприємствам професійні консультації та доступ до фінансування. Підтримка у рамках ініціативи EU4Business надається разом з іншими організаціями, зокрема ЄБРР.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. На сьогодні банк, з моменту початку своєї діяльності у країні  1993 року, інвестував загалом близько 12,1 млрд євро у 400 проектів.

Cookie Consent with Real Cookie Banner