Підвищення мотивації працівників та ефективності процесів у сільському господарстві

«Златопіль» – сільськогосподарська компанія, яка працює на ринку з 1996 року. Підприємство обробляє близько 900 гектарів землі, розташованих у Глобинському районі Полтавської області. У господарстві вирощують пшеницю, кукурудзу, соняшник, сою та озимий ріпак, застосовуючи сучасні методи ведення сільського господарства. Нещодавно компанія запровадила принципи точного рільництва, зменшивши потреби в добривах і відповідно підвищивши прибутковість, а також зменшила при цьому негативний вплив на навколишнє середовище.

З метою підвищення своєї ефективності та рентабельності, компанія також інвестувала у дві нові сівалки, комбайн та трактор, скориставшись перевагами Програми Кредитна лінія EU4Business-ЄВБРР в Україні. Обладнання було доставлено вчасно, саме в сезон збору врожаю.

Окрім підвищення потужності та продуктивності процесу землеробства, нове обладнання дозволило створити безпечніші умови праці для робітників. Воно також є менш енерговитратним, ніж попереднє. Більше того, нові агрегати надійніші та простіші у використанні, тож  меншими стали витрати на технічне обслуговування. Відтепер оператори обладнання насолоджуються тихою кабіною та робочим місцем без пилу, прохолодним влітку та теплим взимку.

Проект оцінювали за спрощеними правилами процесу LET. Після успішної верифікації проекту компанія отримала 10% від вартості кредиту як заохочувальний ґрант, що фінансується в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business. Верифікація проекту проводилася відповідно до спеціальних правил COVID-19, встановлених ЄС, які гарантують, що інвестиційні проекти можуть бути перевірені, незважаючи на обмеження COVID, а інвестори можуть отримати свою дотацію. Своєчасна верифікація та виплата ґрантів важлива для всіх компаній, особливо для тих, які забезпечують постачання продуктів харчування в ці часи.

Завдяки інвестиціям компанія відповідає широкому спектру європейських стандартів, включаючи:

    • Регламент (ЄС) № 167/2013 Європейського Парламенту та Ради від 5 лютого 2013 року про затвердження та нагляд за ринком сільськогосподарських та лісових транспортних засобів.
Розмір кредиту299,999 євро
Сума ґранту29,999 євро
Відповідні Директиви ЄС metРегулювання сільськогосподарської техніки, поліпшення здоров’я та безпеки
Проінвестовано

Сівалки

Комбайн

Трактор
Економія енергії та скорочення викидів ПГ

144,19 МВт/рік

38,46 тCO2/рік

Коефіцієнт економії енергії:  61,3%
Cookie Consent with Real Cookie Banner