Завод котельного устаткування АРДЕНЗ

Компанія АРДЕНЗ – це український виробник парових котлів, металевих ємностей, резервуарів та контейнерів. За свою більше ніж 100-річну історію компанія пережила чимало злетів та падінь. Близько 10 років тому навіть була сумнівною здатність компанії продовжувати виробництво. Завдяки самовідданості та мужності новим власникам вдалося перетворити компанію на історію успіху, якою вона є сьогодні. Від майже повного закриття до штату в 65 співробітників, значного розширення потужностей та чіткого бачення амбітних цілей на майбутнє. Компанія твердо відстояла своє місце у своєму сегменті ринку і має шанс стати міжнародним гравцем. Однією із частин нещодавнього розширення стало придбання сучасної машини для лазерного різання, профінансоване позикою у рамках Кредитної лінії EU4Business-ЄБРР. Кредит був наданий ТОВ «ОТП Лізинг». Незважаючи на обмеження COVID-19, проект був успішно верифікований у січні 2021 року.

Подібно до більшості інших країн, рівень зараженості в Україні був дещо вищим взимку, ніж у літній сезон. І хоча деякі співробітники АРДЕНЗ перехворіли на короновірус (попри заходи особистого захисту), це мало мінімальний вплив на бізнес. Адже взимку, як правило, об’єми виробництва котлів зменшуються. Крім того, ще на початку пандемії компанія організувала свої виробничі процеси таким чином, аби персонал став взаємозамінним. Це також мінімізувало вплив відсутності персоналу через перебування на карантині або лікарняних на процес виробництва.   

Завдяки постійному вдосконаленню виробництва й адаптації до функціонування в умовах пандемії майбутнє компанії виглядає багатообіцяючим. Тож керівництво вивчить можливість повторного подання заявки на нову позику Кредитної лінії EU4Business-ЄБРР.

Розмір кредиту

€ 270,126

Сума ґранту

€ 27,013

Проінвестовано:

Машина для лазерного рішення

Економія первинної енергії

106 кВт -год/рік

Економія матеріалу

146 тонн/рік

Зменшення викидів парникових газів  

17 кг CO2/рік

Коефіціент енергозбереження

35%

 

Cookie Consent with Real Cookie Banner